Svenska kyrkan.

Nu vet jag inte riktigt men föds man in i svenska kyrkan eller behöver man döpas för att bli med? 

I vilket fall som helst så har jag äntligen fått tummen ur att gå ur svenska kyrkan. Har varje år när skatten trillat ner i brevlådan blivit lika trött på summan som man betalar varje år.. en summa som för mig personligen är absurt. 2000kr sen råka jag se vad min mamma betalar det är dubbelt så mycket. För vad?
För att kunna gifta sig i en kyrka, ha sin begravning i en kyrka.. få rösta i kyrkovalet? 
Är det viktigt eller är det bara traditioner?

Varken Meja eller Caspian är döpta, för jag och papporna var ganska överens om att det är onödigt. De flesta döper för presenternas skull, det är inte många som gör det för sin kristna tro längre. Var nog viktigare förr när man var mer religiös kan jag tro men idag är det ju inte alls samma sak. 
 
Caspian begravdes borgligt, utan präst och inte i kyrkan. Vi skrädda sydde hans stund efter vårt och hans behov. Blev magiskt trots det fruktansvärda. 
Varje gång har jag blivit förundrat varför inte prästen berättar mer om personen ifråga istället för Gud som många av oss inte ens tror på. Personen i fråga kanske har varit med om så mycket roligt, tokigt och bra saker i livet som borde hyllas mer än Gud. Men de är min egna åsikt. 😉

Så nu är det dags 😀
Har ni funderat på detta också så är det bara att kontakta Svenska kyrkan i eran hemkommun så ordnas allt eftersom. Simpelt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mammatillhlhs.blogg.se

Tvåbarnsmamma för en ovan molnen och en på jorden <3

RSS 2.0